Добро утро! Готови ли сте за следващата рецепта с Activia Summer Club и Kristina Vavura (@_vavura ; www.kris.white.bg) ?

Подходящо за хора със стомашно чревни и/или сърдечно-съдови проблеми; хора, борещи се срещу бактериални и гъбични инфекции; бременни, деца;

  • 80г малини
  • 1 Активиа Натурална
  • 40г мюсли
  • 1 ч.л. мед
  • 5 лешника, сурови или печени без сол

Защо да изберем Активиа Натурална?

Киселото мляко има много полезни макронутриенти, които са нужни на всеки един организъм да функционира правилно. То съдържа много калции- минерал, нужен за здрави кости и зъби. Също така, то е много богато на витамин Б12 и рибофлавин, спомагащи за правилна функция на сърдечно-съдовата система. Тъй като Активиа има пробиотични свойства, заради бактерията в състава си- продуктът е изключително подходящ за хора, които страдат от стомашно-чревни проблеми. Пробиотиците са начин на спомогнем при процесите в стомаха ни, диктувани от нашата чревна флора. Те са и мощни имуностимуланти.
Обикновено киселото мляко е високо и на протеини, което спомага за правилната регулация на апетита на човек, тъй като протеините отнемат най-много енергия за усвояването си и сравнително повече време, отколкото простите въглехидрати.

Медът също е богат на антиоксиданти, които освен притивовъзпалително си действие, могат да помогнат и при сърдечно-съдови проблеми като предотварят инфаркт или инсулт.

Въпреки минималните калории в малините и тяхното нисковъглехидратно съдържание, те имат сравнително много фибри. Тези плодове са много подходящи за хора, които стриктно следят консумацуята си на въглехидрати или спазват кето/нисковъглехидратен режим на хранене. Малините не вдигат рязко кръвната захар като някои други плодове, тък като спадат към категорията на хранителните продукти с нисък гликемичен индекс. Освен това, те са с високо съдържание на танини, които блокират алфа-амилазата- храносмилателен ензим, необходим за разгражднаето на нишестето. Следователно, количеството въглехидрати, абсорбирани след хранене, намалява тъй като се редуцират и нивата на кръвна захар.

А ето и вкусната чиния на Криси: