Осъзнаваме ли, ежедневно, като отваряме поредното пакетче солети, кроасан или каквато и да е суха храна, какво всъщност поглъщаме и какво даваме на организма си?


Предимно захар, стабилизатори и оцветители. Замисляли ли сте се по колко време стоят в опаковките си, без да се развалят? Освен изкуствени добавки, друго не би могло да съхрани продукта годен за консумация. Каква е истината, че точно тези храни променят вкусовите ни разбирания и когато свикнем с тях, един суров зеленчук ни се струва абсолютно безвкусен и воднист. А реалността е съвсем друга, суровите плодове и зеленчуци са достатъчно вкусни, просто сме свикнали да ядем крем с вкус на банан, пълен със захар и допълнителни аромати, които има супер наситен вкус.

Проблемът с изкуствените храни е глобален и тук оправдания от типа „ми те всички храни са пълни със стабилизатори“ не минават, защото всичко зависи от нас самите! Когато сме в магазина и избираме продукти за вкъщи естествено, че е по- добре да вземем свежи плодове и зеленчуци , от колкото убийствените бомби в пакетчета!
Всеки ден правим избори свързани с живота ни, близките ни и самите нас, но колко често се замисляме какво слагаме в „кошницата си“ в магазина! Казваме си „е айде, какво пък толкова, от едно, нищо няма да ми стане“.
Погледнете ваши снимки от преди 5-6 години и забележете как, лека по лека сте по-подпухнали, особено в проблемните зони. Изберете продуктите, който не са ви особено вкусни, свикнете да се храните с тях , не ги подправяйте прекалено, и гарантирам, че след месец ще сте свикнали и ще ви харесва, а външният резултат е сигурен и във ваша полза.