Красотата е в очите на гледащия“, гласи една френска поговрока…

Истината е, че околните ни приемат така, както се чувстваме, а именно, ако сами не се възприемаме като красиви и другите няма да ни смятат за такива.
В забързаното ежедневие, стресовите ситуации са безброй много, а това предполага напрежение, изнервеност и в края на деня се чувстваме отпаднали и лишени от всякакви положителни емоции!

За да сме красиви, на първо място трябва да сме здрави, хармонични и удовлетворени. Изтъркано би прозвучало да ви говоря, че няма нищо по-ценно от здравето, но наистина всяко едно усилие, положено от Ваша страна в посока на по-добро здраве, си струва!

Пътят на красотата не е отвън-навътре, а обратно.

Бъдете здрави, за да сте винаги красиви и за целта започнете отвътре навън, резултатът и успехът ще бъдат положителни и от полза със сигурност!

Нито една разкрасителна процедура не би била ефикасна, ако първоначално не полагаме за себе си грижа отвътре.
За да бъде косата копринено гладка и блестяща, трябва първо да следвате балансирана диета, която да е богата на витамини, минерали и аминокиселини. Същото се отнася и до чупливостта на ноктите и еластичността и гладкостта на кожата. Косата, кожата и ноктите могат да допринесат за младежки вид и привлекателността, както на дамите, така и на господата.

Кожата обикновено е първата, която сигнализира за наличието на проблем: тъмните кръгове са индикатор за умора, бледата кожа говори за анемия, подуването е резултат от задържане на течности, сухата кожа е симптом на дехидратация, преждевременно стареене, вследствие на дефицита на цинк, витамини С и D, а също така и аминокиселини. Косата също остарява. През повечето време падането на косата се дължи на хормонални промени, дефицит на витамини и минерали.
Много е трудно и почти непосилно със съвременния начин на живот да си доставим всички необходими ни витамини и минерали, които да поддържат доброто здраве на кожата, косата и ноктите.

Ето защо, е препоръчително приемането на хранителни добавки.

Walmark® предлага една изключително подходяща хранителна добавка Калмацин Форте – висококачествен източник на важните минерали калций, цинк и магнезий, обогатена с витамин D, за по-добро усвояване на калция и поддържане на равновесие на минералите в организма.

 

Калцият, както всички знаем, изгражда костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Той е важен елемент във всеки етап от живота на човека.

Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. cУстановено е, че продължителният недостиг на калций може да доведе до намалена костна плътност. Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и се изхвърля неизползвана от организма. За пълноценното усвояване на калций в организма е необходим витамин Д.

Магнезият се среща във всяка клетка на човешкото тяло и е изключително важен за нормалното функциониране на мускулите и нервната дейност, както и за образуването на енергия. Помага при напрежение и стрес, хронична умора, умствено и психическо натоварване.

Цинкът, в състава на „Калмацин Форте“ е необходим за нормалното функциониране на имунната система и за поддържане на здрава кожа и коса. Недостатъчното количество цинк може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.Красотата отвън е резултат и от поддържане на добра фигура. А добрата фигура е резултат на много усилия, балансирано хранене и редовни физически натоварвания.

Контролът на телесното тегло понякога се оказва трудна задача и изисква по-интегрален подход. Приемането на микроелемента хром допринася за по-добрия контрол на концентрацията на кръвната захар и така намалява апетита към сладки храни.

Хром Форте на Walmark® e с оптимална концентрация за подкрепа на метаболизма в трудното преследване на стройното тяло.

За да запазим младостта по-дълго време можем да му даваме допълнителни „порции“ антиоксиданти. Растителната храна е най-надеждният и естествен източник на полезни вещества с антиоксидантни свойства, но обикновено не е достатъчна. Антиоксидант Стронг на Walmark® е уникална комбинация от специално подбрани витамини и микроелементи – селен, цинк, витамини А, C, E и B6, със силен анти-ейджинг ефект.

Тяхната комбинация повишава защитата на организма срещу агресивните свободни радикали, които се образуват ежедневно в организма в резултат на замърсяването на околната среда, тютюнопушене, стрес и др. Свободните радикали са причина за стареене и увреждане на клетките и тъканите в организма.

Пазарът ни предоставя всякакви възможности за хранителни добавки, изобилие от комбинации. Бъдете предпазливи и избирайте доказани марки, консултирайте се със специалисти и не забравяйте, че красотата отвън започва със систематичната грижата отвътре.

 

 

Д-р Райна Стоянова